Travmatik anılar ve kaygıyı duyarsızlaştırmaya yardımcı olmak için EMDR terapisini kullanıyoruz.Travma (EMDR) Terapisi , travmaya entegre bir yaklaşımın parçası olarak kullanılır. Ayrıca semptomatolojiyi azaltmak ve sağlıklı başa çıkma mekanizmaları oluşturmaya yardımcı olmak için psikoterapi , kranyo-sakral terapi ve somatik stabilizasyon kullanıyoruz.
Travma (EMDR) Terapisi nasıl yardımcı olabilir?
Bir travma yaşadığımızda, travmayı günlük deneyimlerimize entegre etmekte ve işlemekte zorluk çekebiliriz. Travma veya TSSB semptomlarıyla sonuçlanan deneyimlerimizi bütünleştirmede yaşadığımız zorluktur
İşlenmemiş travma, yaşam deneyimimizi renklendirebilir ve bizi bir denge ve homeostaz noktasından uzaklaştırabilir. İyileşmeyi engelleyen derideki bir kıymıkta benzetilebilir. Kıymık çıkarıldıktan sonra iyileşme başlayabilir. Travma işleme ve duyarsızlaştırma benzer şekilde çalışır ancak travmayı ortadan kaldırmak yerine travmatik deneyimimizi işleyebilir ve bütünleştirebiliriz. Bu, bir kişinin hatırladığında artık tetiklenmediği ve doğal iyileşmenin başlayabileceği anlamına gelir.
Psikolog Duygu Derin ile Travma (EMDR) Terapisi, iki taraflı uyarım yoluyla travma deneyimini yeniden işlememizi tanımlar ve bize yardımcı olur. Bilişlerin daha uyumlu hale gelmesini ve travmatik deneyime karşı duyarsız hale gelmemizi sağlayan travmanın bu yeniden işlenmesidir. Bu, travmatik bir deneyime yeniden travma yaşamadan bakabileceğimiz anlamına gelir.
Travma (EMDR) Terapisi ‘nde ne beklenir?
Travma (EMDR) Terapisi, size yardımcı olacak en iyi yola karar verebilmemiz için kapsamlı bir değerlendirme ile başlar. Erken seanslar psiko-eğitim, stabilizasyon ve güvenlik çalışmaları ile karakterize edilebilir. Ardından, müşterinin deneyimlerini yeniden işlemesine yardımcı olmak için standart EMDR protokollerini kullanarak EDMR tedavisine geçiyoruz. .
Travma (EMDR) Terapisi bin faydaları:
Travmatik olay hatırlatıldığında olumsuz etkiyi azaltır.
TSSB semptomlarını azaltmaya yardımcı olur.
Kendinizi topraklanmış ve tekrar bağlı hissetmenizi sağlar.
Diğer ilişkili şikayetlerle ilgili olarak terapiye zemin hazırlar.
Bunlar, travma ile ilişkili kulak çınlaması , kaygı , stres, depresyon ve bağımlılığı içerebilir .
Olayla ilgili olumsuz bilişleri azaltır
Negatif duygu ve hisleri azaltır.